Per Dag

LogoKunstCultuurHuizen
LogoKCH_Thumb.jpg
woensdag 22-02-2017
Unieke mix van kunst- en cultuuractiviteiten
Theater 'De Boerderij'
Hellingstraat 9 Huizen
LogoKCH_Thumb.jpg
woensdag 29-03-2017
Unieke mix van kunst- en cultuuractiviteiten
Theater 'De Boerderij'
Hellingstraat 9 Huizen
Array index out of bounds
Bijzondere gecombineerde atelier-expostie

Bijzondere gecombineerde atelier-expostie in de Rookerij op de Valkenaarstraat 25 te Huizen

 

Moeder Irene Hoogeveen(schilderijen) en dochter Natalie Hoogeveen (sieraden) exposeren samen met gastexposant Erick Garcia (sieraden) uit El Salvador in de Rookerij in Huizen. Niet alleen geven ze hiermee extra glans aan de start van het Kunst en Cultuurfestival, maar krijgt het kunstminnend publiek ook de gelegenheid kennis te maken met artistieke producten uit een Zuid-Amerikaans land.
* Irene maakt realistische en kleurrijke schilderijen met acryl, met als voornaamste onderwerpen, landschappen, dieren, bloemen en mensfiguren.
* De collectie van Natalie bestaat uit zilveren en gouden sieraden in combinatie met edelstenen en onverwachte materialen zoals scherven, oude blikjes en speelgoed.
* Erick komt uit El Salvador en heeft het vak van zijn neef geleerd. Hij maakt prachtige handgemaakte sieraden van echte edelstenen en gebruikt daarbij touw en alpaca. Hij zal zelf aanwezig zijn met de opening om 16.00 uur op zondag 29 mei! De expositie is van 29 mei t/m 5 Juni in de Rookerij op de Valkenaarstraat 25 te Huizen. www.corragiodesigns.nl

‘Wildlife Photographer of the Year 2011’

Internationale Foto-expositie ‘Wildlife Photographer of the Year’ van 1 april t/m 19 juni 2011 Huizer Museum, Achterbaan 82; geopend van dinsdag t/m zondag 13.30 - 17.00 uur. http://www.huizermuseum.nl/page2.html

Plankeniers Theater

Plankeniers Theater: (Aanvang 20.15 uur. Zaal open 19.15 uur)


Toneelvoorstelling (Una Giornata Particolare)

Plankenierstheater, Flevolaan 39, 1272 PB Huizen

Reserveren: www.plankeniers.nl

of telefonisch: 035 692 07 90 (wo t/m vr 11.00-13.00 uur)
- Kaarten kosten 15,00 (incl. Pauzedrankje)
- Abonnees van De Plankeniers betalen 12,50 (incl. Pauzedrankje)
- Jeugd t/m 18 jaar 10,00 (Inclusief. Pauzedrankje)


KUNST & CULTUUR FESTIVAL HUIZEN
Openingsvoorstelling door DE PLANKENIERS

Voortreffelijke toneelvoorstelling ‘Una Giornata Particolare’ bij Plankeniers.

Ter gelegenheid van het Kunst & Cultuur Festival in Huizen zal op vrijdag 3 juni a.s. de succesvolle voorstelling ‘ Una Giornata Particolare’ in het Plankenierstheater te zien zijn en tevens het begin van het festival inluiden. Een toneelstuk naar de gelijknamige film van Ettore Scola. De film uit 1977 met glansrollen van Sophia Loren en Marcello Mastroianni is een hoogtepunt uit de Italiaanse filmgeschiedenis.

‘Een bijzondere dag’, speelt zich af op 8 mei 1938. Hitler is op bezoek in Rome om een bondgenootschap met de Italiaanse dictator Mussolini te sluiten. De Romeinse huisvrouw Antonietta heeft geen tijd om met haar man en kinderen mee te gaan om de Führer en de Duce toe te juichen. Ze blijkt niet de enige te zijn die is achtergebleven in de huurkazerne: de concierge laat haar radio luid het verslag van de historische gebeurtenis rondtetteren. En Gabriele is thuis, een radiomedewerker die net is ontslagen omdat hij homoseksueel is en die afwacht of ze hem zullen komen halen.

Dit relaas gaat over uitsluiting, angst, hoop, herkenning, erkenning. Het verhaalt over de ontmoeting tussen twee ogenschijnlijk zo verschillende mensen die, weliswaar onder druk van de omstandigheden, elkaar erkennen en waardigheid geven.

Deze voorstelling werd zowel door publiek als pers lovend ontvangen.

Rudolf Hunnik (Dagblad de Gooi- en Eemlander) schreef:
- Plankeniers zet met 'Una Giornata Particulare' een voortreffelijke voorstelling neer.
- Indrukwekkend is het levensechte spel van de beide hoofdrolspelers.
- 'Una Giornata' is een filmklassieker en de Plankeniers krijgt in hun oeuvre met deze voorstelling een klassieker erbij.